Printer Friendly Version 18. новембар 2022. године @ 19 November 2022 09:53 AM

Одржане конзуларне консултације између МСП Р. Србије и МСП Р. Азербејџан

Конзуларне консултације између српске и азербејџанске стране одржане су 16-17. новембра 2022. године у Бакуу. Делегацију Р. Србије је, током састанака, предводила помоћница МСП амб. Вера Вукићевић, а разговорима су присуствовали и амб. Р. Србије у Р. Азербејџан Драган Владисављевић, као и министар саветник у МСП Р. Србије Милан Вукосављевић. Делегацију МСП Р. Азербејџан је предводио Емил Сафаров, шеф Одељења за конзуларне послове.

Пре званичног почетка конзуларних консултација, представнике МСП Р. Србије је примио помоћник МСП Р. Азербејџан Фариз Рзајев, који је истакао да између две државе постоје односи искреног пријатељства и да ће размена искустава у области конзуларних послова пружити додатан допринос укупним билатералним односима.

Амб. Вукићевић је, током разговора, нагласила важност конзуларне сарадње у савременим условима, посебно у ванредним ситуацијама и по питању миграционих процеса, те да све већу пажњу треба посветити дигитализацији конзуларних услуга.

Амб. Владисављевић је, у свом обраћању, истакао одличне билатералне односе између две државе, констатовао да у конзуларној области нема отворених питања и да је сарадња на веома високом нивоу.

Азербејџанска страна је, у склопу конзуларних консултација, организовала посете Агенцији за одрживо и оперативно социјално осигурање (DOST) и Агенцији за јавне услуге (ASAN).