Printer Friendly Version 12. april 2022. godine @ 13 April 2022 08:44 AM

Mogućnosti za učešće srpskih kompanija u obnovi Кarabaha


Ambasador Dragan Vladisavljević je održao sastanak sa specijalnim predstavnikom predsednika Republike Azerbejdžan za ekonomski region Кarabah, g. Eminom Husejnovim, tokom koga je razgovarano o mogućnostima za učešće srpskih kompanija u procesu obnove ovog regiona. Razgovor je protekao u konstruktivnoj atmosferi, uz pokazano interesovanje domaćina za potencijale srpskih preduzeća, koja mogu da ponude inovativane pristupe u proizvodnji i konsaltingu.


Tokom prezentacije firmi, koje su već pokazale interesovanje za angažman na prostoru Кarabaha, ambasador Vladisavljević je istakao da postoji čitav niz renomiranih srpskih kompanija, sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom, i da će Ambasada, odmah nakon dobijanja informacija o aktuelnim projektima i javnim konkursima za radove na obnovi Кarabaha, upoznati i sve ostale zainteresovane srpske privrednike sa detaljima u vezi prijave.


G. Emin Husejnov je izrazio spremnost da Specijalno predstavništvo za ekonomski region Кarabah posreduje u informisanju srpske strane o aktuelnim planovima i projektima na oslobođenim teritorijama, izdvajajući poljoprivredu, vodoprivredu, energetiku, građevinarstvo, transport, turizam i obrazovanje, kao sektore sa najvećim mogućnostima za poslovanje.