Printer Friendly Version 12. април 2022. године @ 13 April 2022 08:41 AM

Могућности за учешће српских компанија у обнови Карабаха


Амбасадор Драган Владисављевић је одржао састанак са специјалним представником председника Републике Азербејџан за економски регион Карабах, г. Емином Хусејновим, током кога је разговарано о могућностима за учешће српских компанија у процесу обнове овог региона. Разговор је протекао у конструктивној атмосфери, уз показано интересовање домаћина за потенцијале српских предузећа, која могу да понуде иновативане приступе у производњи и консалтингу.


Током презентације фирми, које су већ показале интересовање за ангажман на простору Карабаха, амбасадор Владисављевић је истакао да постоји читав низ реномираних српских компанија, са дугогодишњим међународним искуством, и да ће Амбасада, одмах након добијања информација о актуелним пројектима и јавним конкурсима за радове на обнови Карабаха, упознати и све остале заинтересоване српске привреднике са детаљима у вези пријаве.


Г. Емин Хусејнов је изразио спремност да Специјално представништво за економски регион Карабах посредује у информисању српске стране о актуелним плановима и пројектима на ослобођеним територијама, издвајајући пољопривреду, водопривреду, енергетику, грађевинарство, транспорт, туризам и образовање, као секторе са највећим могућностима за пословање.