Printer Friendly Version 16. mart 2022. godine @ 17 March 2022 07:40 AM

Ambasador Vladisavljević u Parlamentu Republike Azerbejdžan

 

Ambasador Dragan Vladisavljević sastao se danas sa šeficom međuparlamentarne grupe azerbejdžansko-srpskog prijateljstva gđom Malahat Ibrahimgizi.

Tokom sastanka koji je protekao u veoma srdačnoj atmosferi, sagovornici su istakli značaj parlamentarne saradnje za jačanje bilateralnih odnosa naše dve zemlje, u kom kontekstu saradnja parlamentarnih grupa prijateljstva ima poseban značaj.

Ipak, iako se dosadašnja saradnja naša dva zakonodavna tela ocenjuje kao dobra, nju na žalost, ne prati odgovarajuća učestalost poseta parlamentarnih predstavnika, što bi, svakako, trebalo promeniti. S tim u vezi, ambasador je istakao da bi članovima Narodne skupštine Republike Srbije bilo osobito zadovoljstvo da ove godine u Beogradu ugoste, ne samo kolege iz azerbejdžanskog ''Mili medžlisa'', već i njegovu predsednicu, gđu Sahibu Gafarovu.

Ambasador Vladisavljević je zahvalio azerbejdžanskoj strani na doslednoj i čvrstoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i pomoći koju je uputila našoj zemlji tokom pandemije, ocenivši je kao još jedan gest prijateljstva i dobrih odnosa.