Printer Friendly Version 16. март 2022. године @ 17 March 2022 07:38 AM

Амбасадор Владисављевић у Парламенту Републике Азербејџан

 

Амбасадор Драган Владисављевић састао се данас са шефицом међупарламентарне групе азербејџанско-српског пријатељства гђом Малахат Ибрахимгизи.

Током састанка који је протекао у веома срдачној атмосфери, саговорници су истакли значај парламентарне сарадње за јачање билатералних односа наше две земље, у ком контексту сарадња парламентарних група пријатељства има посебан значај.

Ипак, иако се досадашња сарадња наша два законодавна тела оцењује као добра, њу на жалост, не прати одговарајућа учесталост посета парламентарних представника, што би, свакако, требало променити. С тим у вези, амбасадор је истакао да би члановима Народне скупштине Републике Србије било особито задовољство да ове године у Београду угосте, не само колеге из азербејџанског ''Мили меџлиса'', већ и његову председницу, гђу Сахибу Гафарову.

Амбасадор Владисављевић је захвалио азербејџанској страни на доследној и чврстој подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије и помоћи коју је упутила нашој земљи током пандемије, оценивши је као још један гест пријатељства и добрих односа.