Printer Friendly Version 09. децембар 2021. године @ 10 December 2021 08:14 AM

Амбасадор Владисављевић у посети Центру за српски језик и културу

 

Амбасадор Драган Владисављевић посетио је 09. децембра азербејџански Универзитет за језике, у оквиру ког, од 2018. године, успешно функционише и Центар за српски језик и културу.

Српски дипломата се, најпре, састао са ректором Универзитета, г. Камалом Абдулаом, академиком и писцем чија су дела превођена на преко двадесет светских језика. Говорећи о добрим односима наше две државе и наших народа, ректор Абдула је навео да се они рефлектују и на односе и сарадњу просветних и културних институција две земље. Посебно је истакао значај међусобне размене професора и студената, напомињући да данас постоје врло повољни услови за реализацију нових пројеката, могућности сарадње и обећавајућих програма.

 

 

Захваливши домаћину на срдачном пријему, амбасадор Владисављевић је, у своје име и у име тима који води, истакао спремност да пружи сваку врсту помоћи и подршке функционисању Центра за српски језик и културу, али и снажнијем промовисању и приближавању српског идентитета азербејџанском народу. Подизање свести о вредностима, култури и историји два народа и две земље, допринело би, према речима српског амбасадора, повећању броја студената на размени, као најбољих промотера пријатељства и сарадње две државе и два народа, те повећању туристичке размене.

 

 

Након састанка са ректором, амбасадор је посетио и учионицу Центра за српски језик и културу коју је, у мају 2018. године, отворио лично председник Александар Вучић током посете Бакуу. У просторији која одише историјом и духом Србије, амбасадор је упознао и младе, посвећене људе који су за предмет својих студија изабрали баш српски језик и културу, те обећао да ће се постарати да, посредством надлежних институција Републике Србије, ова учионица буде додатно опремљена одговарајућим уџбенцима и литературом неопходном за њено још боље функционисање.