Printer Friendly Version 18. jun 2021. godine @ 22 June 2021 01:00 PM

Ambasador Vladisavlјević sastao se sa ministrom Madatom Gulijevim

Ambasador Republike Srbije u Bakuu Dragan Vladisavlјević sastao se 18. juna 2021. godine sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim.

U veoma srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi, sagovornici su razmotrili dosadašnju saradnju dve zemlje u oblasti odmbrambene industrije i mogućnosti za njeno unapređenje.

S tim u vezi, ambasador je upoznao ministra sa elementima predstojeće posete ministra spoljnih poslova Republike Srbije Nikole Selakovića Bakuu, tokom koje će se održati i Poslovni forum koji će okupiti najuspešnije privrednike srpske i azerbejdžanske poslovne zajednice. U tom smislu, ambasador je zamolio ministra da omogući da i relevantni predstavnici institucije kojom on rukovodi uzmu učešće na predstojećem forumu, što je ministar spremno potvrdio.

Sagovornici su se, takođe, osvrnuli i na slične izazove i probleme sa kojima su se naše dve zemlje suočile u očuvanju svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i potvrdili međusobnu podršku u rešavanju ovih pitanja.