Printer Friendly Version 4. jun 2021. godine @ 4 June 2021 11:02 AM

Ambasador Vladisavlјević sastao se sa ministrom Sahilom Babajevim

Ambasador Republike Srbije u Bakuu Dragan Vladisavlјević sastao se 03. juna 2021. godine sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim.

Tokom vrlo konstruktivnog sastanka, sagovornici su razgovarali o elementima organizacije predstojećeg Šestog zasedanja Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Republike Srbije i Republike Azerbejdžan i posete kopredsedavajućeg te Komisije sa srpske strane, ministra spolјnih poslova Republike Srbije Nikole Selakovića Bakuu.

Ambasador Vladisavlјević upoznao je ministra Babajeva sa namerom da težište svog delovanja u Azerbejdžanu, pored unapređenja političkih odnosa, stavi i na jačanje ekonomskih veza dve zemlјe i podizanje svesti poslovne zajednice Azerbejdžana o privrednim potencijalima Srbije, ali i o mogućnostima investiranja u našu zemlju.

Sagovornici su razmenili mišlјenja i o mogućnostima za proširenje socijalnih, naučnih i kulturnih veza između Azerbejdžana i Srbije i pitanjima buduće saradnje.