Printer Friendly Version субота, 21. март 2020. године @ 21 March 2020 07:53 AM

 

КОРОНА ВИРУС - ПРОПИСИ И АКТИ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

-  Одлука Владе Р. Србије о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију од 19.03.2020. Затварају се сви гранични прелази за улазак путника у Р. Србију - у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама.

- Уредба о мерама за време ванредног стања, допуњена 19.03.2020. где се чланом 4а прописује забрана слетања и полетања са аеродрома у Р. Србији;

- Одлука о изменама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Cov-2 заразном болешћу од 19.03.2020. Наведеном Одлуком измењен члан 4а гласи: " Држављанима Републике Србије и страним држављаним који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трнсмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке - одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана - у објекат војне установе "Моровић", Шид и Миратовачко поље.

Одлука о важењу личних докумената држављана Републике Србије од 16.03.2020.

- Закључак Владе Р. Србије од 16. марта којим се у органима државне управе обуставља рад са странкама путем непосредног контакта током периода ванредног стања.

 

Указујемо да се на посебној страници Правно-информационог система објављују прописи и акти које доноси Влада Р. Србије, као и други државни органи, у условима ванредног стања због епидемије корона вируса. Исти се могу преузети у следећем линку:

http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19