Printer Friendly Version Четвртак, 05. март 2020. године @ 5 March 2020 09:10 AM

ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - 26. АПРИЛ 2020.Г.

 

Обавештавамо да је председник Р. Србије А. Вучић донео Одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине и да су исти заказани за 26. април 2020. године.

Министарство државне управе и локалне самоуправе издало је Обавештење за бираче које имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима за народне посланике Народне скупштине.

Избори ће се одржати у недељу, 26. априла 2020. године.

Обавештавамо вас да сви пунолетни грађани, држављани Републике Србије, који се налазе у Републици Азербејџан, могу да гласају само уколико се до суботе, 4. априла 2020. године пријаве за гласање у иностранству у Амбасади Р. Србије у Бакуу.

Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати и потпис подносиоца захтева.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана, на интернет страници  - http://upit.birackispisak.gov.rs/

Уколико је лице уписано у Јединствени бирачки списак, онда се дипломатско-конзуларном представништву осноси само Захтев за упис у бирачки списак податка у иностранству.

Уколико лице није у писано у Јединствени бирачки списак, онда подноси два захтева:

- Захтев за упис у Јединствени бирачки списак

- Захтев за упис у бирачки списак податка у иностранству

 

Министарство спољних послова позива држављане Р. Србије у Р. Азербејџан који желе да искористе своје бирачко право да се обрате Амбасади Републике Србије у Бакуу сваког радног дана од 09:00 часова до 15:30 часова.