Printer Friendly Version петак, 16. новембар 2018. године @ 16 November 2018 08:46 AM

ИЗДАВАЊЕ ПАСОША РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

        Обавештавамо држављане Републике Србије који су рођени на територији бивших СФРЈ, а који у претходном периоду нису покренули поступак за упис у матичне књиге Републике Србије, да без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у МКР у Р. Србији.

         Приликом пријема захтева за издавање пасоша Републике Србије, до сада су прихватани изводи из матичних књига рођених (ИМКР, родне листове) који су издавани у бившим републикама СФРЈ, за лица која нису извршила упис у матичне књиге рођених Републике Србије.

          Имајући у виду да се у наредном периоду 2018-2019. године, очекује повећан број захтева грађана за замену пасоша Републике Србије, обавештавамо вас да, уколико у претходном периоду нисте извршили упис у матичну књигу рођених Републике Србије, учините то без одлагања, будући да ће полицијске управе, које буду решавале по захтевима за пасоше, захтевати податке о извршеном упису у матичне књиге које се воде на територији Републике Србије.