Printer Friendly Version уторак, 25. септембар 2018. године @ 2 October 2018 08:52 AM

 

     Делегација Министарства одбране, предвођена в.д. помоћником министра одбране за материјалне ресурсе Ненадом Милорадовићем, присустовала је сајму наоружања "ADEX 2018" који се по трећи пут одржава у Бакуу. Предузећа одбрамбене индустрије Србије, који су учесници од првог сајма и ове године су забележила успешан заједнички наступ у оквиру штанда ЈП "Југоимпорт СДПР".

    Након свечаног отварања манифестације, председник Републике Азербејџан Илхам Алијев у пратњи министра одбране Закира Хасанова, заменика министра одбрамбене индустрије Јахја Мусајева и великог броја медија, обишао је поједине штандове, укључујући и српски, где је разговарао са в.д. помоћником министра Ненадом Милорадовићем. Том приликом је истакнуто изузетно задовољство сарадњом у сфери трансфера технологија који су извршиле српске одбрамбене компаније у претходном периоду.

  Милорадовић је упознао председника Алијева са пројектима развоја софистицираних средстава наоружања и војне опреме за потребе Министарства одбране Републике Србије, који би могли да буду следећа фаза у сарадњи између наших министарстава и две одбрамбене индустрије. Тим поводом, одржан је састанак са помоћником министра одбрамбене индустрије Азербејџана, где су сумирани резултати досадашње сарадње и закључено да постоји и потреба и намера обе стране да се досадашње успешне релације у будућности унапређују, првенствено успостављањем заједничких пројеката на нивоу два министарства. Закључење протокола о намерама за сарадњу очекује се у наредних неколико дана.