Printer Friendly Version Среда, 18. април 2018. године @ 18 April 2018 02:34 PM

 

 

 

Билатералне политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Азербејџан одржане су 17 и 18. априла у Бакуу.

Нашу делегацију предводио је политички директор у МСП, амбасадор Зоран Вујић, и у њенон саставу била је Милица Томић први саветник, амбасадор у Азербејџану Небојша Родић, и Даница Веиновић, други секретар.

Саговорници су били овлашћени представници Министарства одбрамбене индустрије, Министарства одбране, Министарства енергетике и министарства спољних послова Азербејџан Републике.

Разматрана су актуелна билатерална питања у односима две земље. Констатовано је да су односи у духу Декларације о пријатељским односима и стратешком партнерству између две Државе. Недвосмислено је констатовано да постоји евидентан простор за даљи напредак у сфери економије, трговине, инвестиција, што захтева закључење Акционог плана за стратешко партнерство. Овај документ треба усагласити и припремити да буде потписан током посете Председника Србије Александра Вучића Азербејџан Републици, која се очекује у наредном периоду.