Printer Friendly Version Азербејџан се доказао као поуздан партнер Србије @ 8 November 2016 12:27 PM

Београд, 7. новембар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарали су данас са министром економског развоја Азербејџана Сахином Мустафајевим о сарадњи двеју земаља на реализацији инфраструктурних пројеката.

Премијер Вучић је у разговору са Мустафајевим, који је и копредседавајући Међувладиној комисији за трговинску и економску сарадњу Азербејџана и Србије, истакао да су се Азербејџан и компанија “Азвирт” у изградњи аутопута Љиг–Прељина показали као поуздан партнер, на чему им је Србија захвална.

Отворени смо за сарадњу са Азербејџаном на новим пројектима у Србији и региону. Овај пројекат ће бити важна референца јер је “Азвирт” тешку деоницу, каква је Љиг–Прељина, урадио веома квалитетно и поред проблема са домаћим подизвођачима, рекао је Вучић.

Михајловић је изразила захвалност азербејџанском министру на доброј сарадњи током изградње 40 километара аутопута на Коридору 11, нагласивши да је успешна реализација овог пројекта гарант да ће и сви будући пројекти које Србија буде радила са партнерима из Азербејџана бити урађени једнако ефикасно и квалитетно.

Током разговора је истакнуто да су добри политички односи били предуслов за успешну сарадњу у области економије, уз уверење да ће се сарадња с “Азвиртом” наставити, с обзиром на то да Србију у наредном периоду очекује реализација нових великих инфраструктурних пројеката.

Мустафајев ће данас предводити делегацију Владе Азербејџана на свечаности поводом отварања овог аутопута, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.