Printer Friendly Version Poseta ambasadora Republike Koreje našoj abasadi 6.januar 2016 godine @ 12 October 2016 07:07 AM

Ambasador Republike Koreje u Azerbejdzan Republici Kim Šanggiu posetio je ambasadu Republike Srbije u Bakuu i zadržao se u prijateljskom razgovoru sa našim ambasadorom.

Ambasador Republike Koreje Kim Šanggiu stupio je na dužnost u Azerbejdžan R.  u oktobru prošle godine i u okviru obilaska diplomatskog kora istakao je da sa razlogom daje prioritet razgovora u našj ambasadi. Ovo posebno istiće jer je upoznat sa radom novog Predstavništva za ekonomsku saradnju Srbije i Koreje- KOTRA u Beogradu, koje je počelo sa radom krajem prošle godine. Ukazao je da postoji ozbiljan i vrlo definisan intres za investirawe u R. Srbiju kompanija i države Koreje. Investicije iz Korejeu Evropu su najveće u Slovačkoj , ali on smatra da u R. Srbiji mogu biti takođe vrlo.ambicizne.
Ambasador R. Srbije zahvali se na pomoći koju R.Koreja pruža našj Zemlji u pokriću troškova koji nastaju izbeglićkom krizom , i u okviru toga date humanitarne pomoći od jedan milion američkih dolara . Uzdržanost R.Koreje pri glasanju u UNESKU kada se odlučivalo o prijemu  AP Kosova i Metohije u ovu organizaciju je je za uvažavanje , ali sa saspekta međunarodnog prava ona treba ubuduće da bude tako da se u intresu svih Država  pravi poredak ne narušava. Prijatelji R.Srbije treba uvek da uskrate dobijanje bilo kakvog atributa državnosti tzv R.Kosovo članstva u međunarodnim organizacijama i institucijama.