Printer Friendly Version Посета амбасадора Републике Кореје нашој амбасади 6. јануар 2016. године @ 6 January 2016 11:04 AM

Амбасадор Републике Кореје у Азербејџан Републици Ким Шанггиу посетио је амбасаду Републике Србије у Бакуу и задржао се у пријатељском разговору са нашим амабасадором.

Амбасадор Републике Кореје Ким Шанггиу ступио  је на дужност у Азербејџан  Р.у октобру прошле године и у оквиру  обиласка дипломатског кора истако је да са разлогом даје приоритет разговору у нашој амбасади.Ово посебно истиче јер је упознат са радом новог Представништва за економску сарадњу Србије и Кореје –КОТРА у Београду, које је почело са радом крајем прошле године.Указао је да постоји озбиљан и врло дефинисан интерес за инвестирање у Р.Србију компанија и државе Кореје. Инвестиције из Кореје у Европи су највеће у Словачкој , али он сматра да у Р.Србији могу бити такође врло амбицизне.
Амбасадор Р. Србије захвалио се на помоћи коју Р. Кореја пружа нашој Земљи у покрићу трошкова који настају избегличком кризом, и у оквиру тога дате хуманитарне помоћи од један милон америчкох долара.Узржаност  Р. Кореје при гласању у УНЕСКУ када се одлучивало о ,,пријему“ АП  Косова и Метохије у ову организацију је за уважавање, али са аспекта међународног права оно треба убудуће да буде тако да се у интерсу свих Држава правни поредак не нарушава. Пријатељи Р.Србије треба увек да ускрате добијање било кавог атрибута државности тзв Р.Косово чланства  у међународним организацијама и институцијама.