Printer Friendly Version Međunarodni sajam knjiga @ 1 October 2015 12:09 PM

Delegacija Narodne biblioteke Srbije u sastavu Laslo Blašković, upravnik i Dragan Purešić, načelnik Odeljenja za izdavaštvo i plasman knjige, prisustvovala je svečanom otvaranju IV međunarodnog sajma knjiga u Bakuu, koji se održava od 16. do 18. Septembra, u organizaciji Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbejdžana i Nacionalne biblioteke Azerbejdžana, kao i svim manifestacijama koje su tim povodom organizovane. Svoje knjige na Sajmu predstavilo je oko sto izdavača iz Republike Azerbejdžan i preko trideset iz stranih zemalja.

Štand izdavača iz R.Srbije, bio je pozicioniran na centralnom mestu Baku sportske dvorane i izazvao je primereno  interesovanje brojnih posetilaca.
Pored izdanja na srpskom i engleskom jeziku «Na obali Hazarskog Мora» , autora Jasmine Mihajlović, koja je izložena na štandu poslednjeg dana Sajma.
Upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, i Dragan Purešić, načelnik Odeljenja za izdavaštvo i plasman knjige posetila je i ambasadu R.Srbije u Bakuu, i između ostalog upoznala se sa bibliotečkim fondom koji postoji u ambasadi.