Printer Friendly Version Међународни сајам књига @ 30 September 2015 11:03 AM

Делегација Народне библиотеке Србије у саставу Ласло Блашковић, управник и Драган Пурешић, начелник одељења за издаваштво и пласман књиге, присуствовала је свечаном отварању IV међународног сајма књига у Бакуу, који се одржава од16. до 18. септембра, у органиацији Министарства културе и туризма Републике Азербејџана и Националне библиотеке Азербејџана, као и свим манифеставијама које су тим поводом организоване. Своје књиге на Сајму представило је око сто издавача из Републике Азербејџан и преко тридесет из страних земаља.

Штанд издавача из Р.Србије, био је позициониран на централном  месту  Баку спортске дворане и изазвао је примерено интересовање  бројних посетиоца.


Поред издања на српском и енглеском језику, пажњу је привукла и књига на азербејџанском језику  « На обали Хазарског мора»,  аутора  Јасмине Михајловић, која је изложена на штанду последњег дана Сајма.


Управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић, и Драган Пурешић, начелник Одељења за издаваштво и пласман књиге посетила је и амбасаду Р.Србије у Бакуу, и између осталог упознала се са библиотечким фондом који постоји у амбасади.