Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ АЗЕРБЕЈЏАНА @ 15 June 2015 12:15 PM

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је у Бакуу са председником Азербејџан Републике, Илхамом Алијевим.11.06.2015.године. Пре разговора председник Томислав Николић уручио је супрузи Илхама Алијева Мехрибан Алијев, председнику Фонда Гејдар Алијев Сретењски одред другог степена за нарочите заслуге за републику Србију и њене грађане у областима јавних, културних и хуманитарних делатности.

Два председника изразила су задовољство развојем сарадње између Србије и Азербејџана у разним областима, политике, економије, енергетике и др.. Заједнички је констатовано да две земље заједно могу да остваре значајне резултате. Такође, председници Николић и Алијев разговарали су о више заједничких пројеката који се тренутно реализују.Председник Р.Србије Томислав Николић позвао је председника Азербејџанске Републике да посети Србију.
Након састанка са председником Алијевим, председник Николић састао се, 12.06.2015 године,  и са азербејџанским министром трговине и индустријске сарадње Шахином Мустафајевим. Разговарано је вођен о изградњи обилазнице око Београда, приватизацији Пољопривредног комбината Београд и других предузећа, као и о улагању Азербејџана у бањски туризам у Србији. Председник Николић је министру Мустафајеву уручио документацију о тим пројектима, како би се све реализовало у што скоријем року.
Председник Републике Србије искористио је свој боравак у Бакуу и да посети наше спортисте који се такмиче на Првим европским играма.