Printer Friendly Version POLITIKA SRPSKIH INTERESA @ 16 August 2014 02:48 PM

BEOGRAD, 15. avgust 2014 (FoNet)

Srbija je ozbiljnom i odgovornom politikom potvrdila svoju nezavisnost i suverenost u odlučivanju, zato svoju poziciju prema Rusiji nećemo menjati i uveren sam da to neće ugroziti naš evropski put, izjavio je za Novosti premijer Srbije Aleksandar Vučić.
"Uvek ćemo poštovati stavove drugih. Ali, narod nas je birao da sprovodimo politiku srpskih interesa, a ne interesa stranih zemalja. To je naš odgovor danas, biće i sutra", izjavio je on, upitan da li Srbija zaista može da ostane po strani u vrtlogu novog hladnog rata.
U Srbiji uvek ima mnogo špekulacija, odgovorio je Vučić povodm špekulacija da Berlin od Beograda traži da ne ometa prisustvo Kosova u UN. Berlin to nikada nije tražio od Srbije. Verujem u reč Angele Merkel i siguran sam da će Srbija otvoriti poglavlja 32 i 35 još u toku ove godine, naglasio je on. 
Na tvrdnje da je predsednik Tomislav Nikolić zastupnik proruske struje u državnom vrhu, a da je on otvoreniji za saradnju sa Zapadom, Vučić je rekao da Nikolić i on dobro sarađuju i zajednički oblikuju našu spoljnu politiku.  "To je politika Srbije, a ne politika bilo koje strane sile", napomenuo je on.