Printer Friendly Version ПОЛИТИКА СРПСКИХ ИНТЕРЕСА @ 16 August 2014 02:47 PM

Београд, 15. Август 2014  (FoNet)

Србија је озбиљном  и одговорном политиком потврдила своју независност и сувереност у одлучивању, зато своју позицију према Русији нећемо мењати и уверен сам да то неће угрозити наш европски пут, изавио је за Новости премијер Србије Александар Вучић.
„Увек ћемо поштовати ставове других. Али, народ нас је бирао да спроводимо политику српских интереса , а не интереса страних земаља. То је наш одговор данас, биће и сутра“, изјавио је он, упитан да ли Србија заиста може да остане по страни у вртлогу новог хладног рата.
У Србији увек има много шпекулација, одговорио је Вучић поводом шпекулација да Берлин од Београда тражи да не омета присуство Косова у УН. Берлин то никад није тражио од Србије. Верујем у реч Ангеле Меркел и сигуран сам да же Србија отворити поглавља 32 и 35 у току ове године.
На тврдње да је председник Томислав Николић заступник проруске струје у државном врху, а да је он отворен за сарадњу са Западом, Вучић је рекао да он и Николић добро сарађују и заједнички обликују спољну политику. „То је политика Србије, а не политика било које странке“, напоменуо је он.