Printer Friendly Version Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan @ 11 April 2014 12:39 PM

Dana 9. i 10. aprila 2014. godine u Bakuu su održani pregovori nadležnih organa za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije i Republike Azerbejdžan. Razgovori su protekli u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi.
Dve strane su postigle dogovor o uslovima za obavljanje redovnog avio-prevoza između dve države. Ovlašćeni predstavnici parafirali su Nacrt sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan i potpisale prateći dokumenat sa pregovora.
Zaključivanjem navedenih dokumenata je utvrđen osnov za uspostavljanje direktnog redovnog vazdušnog saobraćaja između dve države, kao i mogućnost da se sklapaju komercijalni aranžmani tipa podele koda, čime se otvaraju široke komercijalne mogućnosti za avio-prevozioce iz Republike Srbije i Republike Azerbejdžan.
Predstavnici dve strane su potvrdili da postignuti dogovor predstavlja veliki korak u unapređenju kako odnosa u oblasti civilnog vazduhoplovstva, tako i opštih odnosa između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan.
Delegacija je posetila i Ambasadu Republike Srbije u Bakuu.