Printer Friendly Version Споразум о ваздушном саобраћају између Републике Србије и Републике Азербејџан @ 11 April 2014 12:36 PM

Дана 9. и 10. априла 2014. године у Бакуу су одржани преговори надлежних органа за цивилно ваздухопловство Републике Србије и Републике Азербејџан. Разговори су протекли у пријатељској и конструктивној атмосфери.
Две стране су постигле договор о условима за обављање редовног авио-превоза између две државе. Овлашћени представници парафирали су Нацрт споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан и потписале пратећи докуменат са преговора.
Закључивањем наведених докумената је утврђен основ за успостављање директног редовног ваздушног саобраћаја између две државе, као и могућност да се склапају комерцијални аранжмани типа поделе кода, чиме се отварају широке комерцијалне могућности за авио-превозиоце из Републике Србије и Републике Азербејџан.
Представници две стране су потврдили да постигнути договор представља велики корак у унапређењу како односа у области цивилног ваздухопловства, тако и општих односа између Републике Србије и Републике Азербејџан.
Делегација je посетила и Амбасаду Републике Србије у Бакуу.