Printer Friendly Version OBAVEŠTENJE O PARLAMENTARNIM IZBORIMA U REPUBLICI SRBIJI ZAKAZANIM ZA 16. MART 2014. GODINE I PRIJAVLJIVANJU BIRAČA U INOSTRANSTVU @ 6 February 2014 08:21 AM

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je, 29. januara 2014. godine, potpisao Ukaz o raspuštanju Skupštine Republike Srbije i Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora koji su zakazani za 16. mart 2014. godine (Službeni glasnik RS br. 8 od 29.01.2014.).

U skladu sa zakonom o jedinstvenom biračkom spisku (Službeni glasnik RS br.104/09 99/11) i «Obaveštenjem za upis u birački spisak podataka o tome da će birači glasati u inostranstvu» Ministarstva prvde i državne uprave Republike Srbije

pozivamo sve državljane Republike Srbije koji imaju boravište u Republici Azerbejdžan, da se prijave za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Republici Azerbejdžan i podnesu zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u Jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji, koji Ambasada prosleđuje opštinskoj odnosno gradskoj upravi u zemlji po mestu njihovog prebivališta.

Napominjemo da birači , moraju podneti Ambasadi Republike Srbije u Republici Azerbejdžan u pisanoj formi zahtev za upis podataka o tome da će glasati u inostranstvu. Ukoliko birač koji ima prebivalište u Republici Azerbejdžan nije upisan u Jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji, mora Ambasadi podneti istovremeno i zahtev za upis u birački spisak i prijavu za glasanje u inostranstvu. Uvid u Jedinstveni birački spisak možete izvršiti elektronskim putem na internet stranici Ministarstva pravde i državne uprave:
www.mpravde.gov.rs

Sve relevantne informacije za sprovođenje izbora možete naći na sajtu Republičke izborne komisije:
www.rik.parlament.gov.rs
U skladu sa zakonom, minimum 100 birača se mora prijaviti Ambasadi Republike Srbije u Bakuu, kako bi se u Ambasadi otvorilo biračko mesto. Zahtev za upis podataka o tome da ćete glasati u inostranstvu morate podneti Ambasadi najkasnije pet dana pre dana zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska, odnosno 22. februara 2014. godine, zaključno.

Pozivamo sve državljane Republike Srbije koji imaju boravište u Republici Azerbejdžan, da podnesu Ambasadi Zahtev za upis u birački spisak i prijavu za glasanje u inostranstvu.