Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗАКАЗАНИМ ЗА 16. МАРТ 2014. ГОДИНЕ И ПРИЈАВЉИВАЊУ БИРАЧА У ИНОСТРАНСТВУ @ 5 February 2014 10:01 AM

Председник Републике Србије Томислав Николић је, 29. јануара 2014. године, потписао Указ о распуштању Скупштине Републике Србије и Одлуку о расписивању парламентарних избора који су заказани за 16. март 2014. године (Службени гласник РС бр. 8 од 29.01.2014.).

У складу са законом о јединственом бирачком списку (Службени гласник РС бр.104/09 99/11) и «Обавештењем за упис у бирачки списак података о томе да ће бирачи гласати у иностранству» Министарства првде и државне управе Републике Србије

позивамо све држављане Републике Србије који имају боравиште у Републици Азербејџан, да се пријаве за гласање у Амбасади Републике Србије у Републици Азербејџан и поднесу захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у Јединствени бирачки списак у Републици Србији, који Амбасада прослеђује општинској односно градској управи у земљи по месту њиховог пребивалишта.

Напомињемо да бирачи , морају поднети Амбасади Републике Србије у Републици Азербејџан у писаној форми захтев за упис података о томе да ће гласати у иностранству. Уколико бирач који има пребивалиште у Републици Азербејџан није уписан у Јединствени бирачки списак у Републици Србији, мора Амбасади поднети истовремено и захтев за упис у бирачки списак и пријаву за гласање у иностранству. Увид у Јединствени бирачки списак можете извршити електронским путем на интернет страници Министарства правде и државне управе:
www.mpravde.gov.rs

Све релевантне информације за спровођење избора можете наћи  на сајту Републичке изборне комисије:
www.rik.parlament.gov.rs
У складу са законом, минимум 100 бирача се мора пријавити Амбасади Републике Србије у Бакуу, како би се у Амбасади отворило бирачко место. Захтев за упис података о томе да ћете гласати у иностранству морате поднети Амбасади најкасније пет дана пре дана закључења Јединственог бирачког списка, односно 22. фебруара 2014. године, закључно.

Позивамо све држављане Републике Србије који имају боравиште у Републици Азербејџан, да поднесу Амбасади Захтев за упис у бирачки списак и пријаву за гласање у иностранству.