Printer Friendly Version Ambasadoru Srbije Zoranu Vajoviću dodeljena nagrada za 2013. godinu magazina Biznis Tajm, (Bussines Time) “Azeri Bussines award 2013” @ 16 December 2013 12:47 PM

Na svečanoj ceremoniji dodeljivanja nagrada u novom luksuznom hotelu Fairmont,14. decembra o.g. pred više od 200 zvanica iz državnog vrha i ministarstava Azerbejdžana, diplomata i biznismena direktor Biznis Tajma, Mamad Hadžijev je, u kategoriji „Ambasador godine“ za 2013. godinu uručio nagradu Ambasadoru Srbije u Azerbejdžanu Zoranu Vajoviću. Nagrada je uručena za doprinos u razvoju poslovnih, ekonomskih i trgovinskih odnosa  Srbije i Azerbejdžana. Žiri je u obrazloženju istakao, da je za dveipo godine od kada je otvorena Ambasada Srbije u Bakuu između dve zemlje ugovoreno poslova, infrastrukturnih projekata i kredita, kao i poslova u oblasti odbrambene industrije za oko 450 miliona evra, a da robna razmena koja je u 2010. godini bila nekoliko miliona evra, u poslednjih dveipo godine premašuje 100 miliona evra uključujući projektovanje i izvođenje građevinslih radova. Održano je nekoliko poslovnih foruma na kojima je prisustvovalo preko 600 poslovnih ljudi, a u Azerbejdžanu je više od 200 biznismena iz Srbije učestvovalo na sajmovima i poslovnim sastancima i ugovaralo poslove sa svojim azerbejdžanskim partnerima.

Za diplomatskim stolom u društvu Ambasadora Vajovića sedeli su Melahet Ibrahimgize, narodni poslanik i šef interparlamentarne grupe prijateljstva između Azerbejdžana i Srbije u Parlamentu Azerbejdžana, dr. Asim Molazade, narodni poslanik i Predsednik demokratsko reformske partije Azerbejdžana, Ambasador Pervin Mirzazade, direktor državnog protokola u MIP Azerbejdžana i Ambasadori Ujedinjenih Arapskih Emirata Salem Kalifa Al Alghani, Maroka dr. Hasan Hami i Moldavije Igor Bodiu.

Magazin Biznis Tajm svake godine dodeljuje nagrade uspešnim pojedincima, kompanijama, inovatorima, javnim ličnostima i Ambasadorima stranih država areditovanim u Azerbejdžanu za razvoj biznisa i poslovnih odnosa između države koju predstavljaju i Azerbejdžana.

Detaljnije http://btime.az/page.html?id_node=375&id_file=4772

http://btime.az/page.html?id_node=390&id_file=4773