Printer Friendly Version Амбасадору Србије Зорану Вајовићу додељена награда за 2013. годину магазина Бизнис Тајм, (Bussines Time) “Azeri Bussines award 2013” @ 16 December 2013 12:32 PM

На свечаној церемонији додељивања награда у новом луксузном хотелу Fairmont,14. децембра о.г. пред више од 200 званица из државног врха и министарстава Азербејџана, дипломата и бизнисмена директор Бизнис Тајма, Мамад Хаџијев је, у категорији „Амбасадор године“ за 2013. годину уручио награду Амбасадору Србије у Азербејџану Зорану Вајовићу. Награда је уручена за допринос у развоју пословних, економских и трговинских односа  Србије и Азербејџана. Жири је у образложењу истакао, да је за двеипо године од када је отворена Амбасада Србије у Бакуу између две земље уговорено послова, инфраструктурних пројеката и кредита, као и послова у области одбрамбене индустрије за око 450 милиона евра, а да робна размена која је у 2010. години била неколико милиона евра, у последњих двеипо године премашује 100 милиона евра укључујући пројектовање и извођење  грађевинслих радова. Одржано је неколико пословних форума на којима је присуствовало преко 600 пословних људи, а у Азербејџану је више од 200 бизнисмена из Србије учествовало на сајмовима и пословним састанцима и уговарало послове са својим азербејџанским партнерима.
За дипломатским столом у друштву Амбасадора Вајовића седели су Мелахет Ибрахимгизе, народни посланик и шеф интерпарламентарне групе пријатељства између Азербејџана и Србије у Парламенту Азербејџана, др. Асим Молазаде, народни  посланик  и Председник демократско реформске партије Азербејџана, Амбасадор Пeрвин Мирзазаде, директор државног протокола у МИП Азербејџана и Амбасадори Уједињених Арапских Емирата Салем Калифа Ал Алгхани, Марока др. Хасан Хами и Молдавије Игор Бодиу.
Магазин Бизнис Тајм  сваке године додељује награде успешним појединцима, компанијама, иноваторима, јавним личностима и Амбасадорима страних држава аредитованим у Азербејџану за развој бизниса и пословних односа између државе коју представљају и Азербејџана.

Детаљније http://btime.az/page.html?id_node=375&id_file=4772

http://btime.az/page.html?id_node=390&id_file=4773