Printer Friendly Version Амбасадор З. Вајовић, гостовао 4. децембра о.г. у популарној емисији „Пријатно“ на Хезер ТВ @ 9 December 2013 11:27 AM

У  једноипочасовном Тв шоу програму, емитованом уживо, Амбасадор Зоран Вајовић је говорио о српској кухињи, традицији, обичајима и култури. “Српска кухиња је карактеристична не само по специфичним укусима  из Србије, већ и по зачинима и укусима из целе бивше Југославије. Векови под отоманским царством, утицали су да на Балкану има снажног присуства оријенталне кухиње, а нека од најпопуларнијих српских јела имају корене у турској  и блискоисточној кухињи“ објаснио је  Амбасадор З.Вајовић.
Председник асоцијације шефова-кувара Србије Драган Лукић, који је такође гостовао у емисији, је припремио традиционална српска јела ћевапчиће (млевено месо сазачинима), мућкалицу (неколико врста меса са поврћем и зачинима) и пуњени бифтек (бифтек филован сиром и поврћем).
На овогодишњем  12-том отвореном међународном првенству  туризма и угоститељства у Црној Гори, госп. Драган Лукић је освојио сребрну медаљу у такмичењу  међународних кулинара.
У току емисије су приказани  кратки филмови о туризму  Србије  и угоститељству и кухињи.
Хезер ТВ је једа  од најпопуларнијих ТВ канала у Азербејџану.