Printer Friendly Version Ambasador Z. Vajović, gostovao 4. decembra o.g. u popularnoj emisiji „Prijatno“ na Hezer TV @ 9 December 2013 09:32 AM

U jednoipočasovnom Tv šou programu, emitovanom uživo, Ambasador Zoran Vajović je govorio o srpskoj kuhinji, tradiciji, običajima i kulturi. “Srpska kuhinja je karakteristična ne samo po specifičnim ukusima iz Srbije, već i po začinima i ukusima iz cele bivše Jugoslavije. Vekovi pod otomanskim carstvom, uticali su da na Balkanu ima snažnog prisustva orijentalne kuhinje, a neka od najpopularnijih srpskih jela imaju korene u turskoj i bliskoistočnoj kuhinji“ objasnio je Ambasador Z.Vajović. Predsednik asocijacije šefova-kuvara Srbije Dragan Lukić, koji je takođe gostovao u emisiji, je pripremio tradicionalna srpska jela ćevapčiće (mleveno meso sazačinima) mućkalicu (nekoliko vrsta mesa sa povrćem i začinima) i punjeni biftek (biftek filovan sirom i povrćem).

Na ovogodišnjem 12-tom otvorenom međunarodnom prvenstvu turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori, gosp. Dragan Lukić je osvojio srebrnu medalju u takmičenju međunarodnih kulinara.

U toku emisije su prikazani kratki filmovi o turizmu Srbije i ugostiteljstvu i kuhinji.

Hezer TV je jeda od najpopularnijih TV kanala u Azerbejdžanu.