Printer Friendly Version 24 i 25 . septembra 2013. Ambasador Republike Srbije NJ.E. Zoran Vajović , boravio u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Nahičevanskoj autonomnoj Republici u sastavu Republike Azerbejdža @ 26 September 2013 03:29 PM

Ambasador Z.Vajović se susreo sa predsedavajućim Vrhovne Skupštine Nahičevanske Autonomne Republike Vasifom Talibovim. V.Talibov je upoznao Ambasadora sa situacijom oko dugogodišnje blokade Republike nastalom kao posledica agresije Jermenije protiv Azerbejdžana. Istakao je uspešan razvoj Republike u svim oblastima ekonomije i industrije, poljoprivrede, obrazovanja, zdravstvene zaštite i kulture. Posebno je istakao značaj posete Ambasadora za dalji razvoj bilateralnih odnosa između Srbije i Nahičevanske Autonomne Republike u sastavu Republike Azerbejdžan. Ambasador je, istakao dinamičan razvoj Nahičevana i ulogu nacionalnog lidera Azerbejdžana G.Alijeva u proglašenju nezavisnosti Nahičevanske Autonomne Republike. Izrazivši zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa između Srbije i Azerbejdžana, naglasio je da će posebnu pažnju posvetiti razvoju ekonomskih veza Srbije sa Nahičevanskom Аutonomnom Republikom. V.Talibov i Z.Vajović su razmenili mišljenja i o drugim temama od zajedničkog interesa. U toku dvodnevne zvanične posete Ambasador je imao sastanke sa Ambasadorom Askerom Ismailovim, načelnikom uprave u MIP Nahičevana, g.Familom Saidovim, Ministrom ekonomskog razvoja, g.Eljšadom Alijevim, Ministrom poljoprivrede i Rektorom državnog Univerziteta g.Salehom Maharamovim. Ambasador je posetio i značajne istorijske spomenike, muzeje i institucije kulture u gradovima Nahičevan i Ordubad.

U zvaničnoj poseti Nahičevanskoj autonomnoj republici je sa Ambasadorom bio i savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Bakuu g.Milanko Bajčeta.